Mijn derde boek in de serie van de Bredase Industrie.
De Etna bestaat sinds 1856. Hoewel toen heette het bedrijf nog ‘Cornelis Klep-De Bruin en Co’ (later werd ‘en co’ vervangen door ‘en Zoon’) . Vanaf 1875 werd de naar Frans Klep gevoerd en pas in 1888 komt de naam Etna voor het eerst voor in de raadsvergaderingen van de Gemeente Breda.

Dit en vele andere wetenswaardigheden staan in dit boek dat met 64 pagina’s, 15.000 woorden en meer dan 100 beelden een heerlijk blader en leesboek is met informatie over de 160 jaar van het bedrijf. Van het begin in Breda tot de huidige situatie binnen Atag Nederland.

Etna_Boek_WT.indd

Staat: Nieuw
Hardcover 17 x 24 cm, 64 pagina’s full color
ISBN: 978-90-821096-2-7
Uitgever: Jorgen Janssens / Stadsfotograaf Breda

Prijs: 17,95 euro

Bestellen? neem contact op

3 reacties

 1. Jammer dat ik niet eerder wist van Uw poging de Etna te beschrijven. Ik kwam in 1960 aldaar als assistent van de heer Chris Bodewes , hoofd automatisering. Ik werd belast met de automatisering van de administratie en pensioenfonds. Pas geleden heb ik de personeelslijst
  overgedragen aan de Heer Th Bayer (wonende Oosterhout) die destijds verbandmeester was bij de Etna. Heb veel contact gehad met de bedrijfsleiding (Jan Dokter, Jelmer Poppe, Lau van der Linde enz) . Ik las in de Stem dat U een boek over de Etna schreef. Ik had misschien wel iets nieuws voor U gehad.
  MvG
  Jan Grim

  1. Beste Meneer Grim,

   Ik twijfel er niet aan dat u mij nog meer over de Etna kunt vertellen.
   Nu het boek gepubliceerd wordt zijn er veel ex werknemers die van zich laten horen, en dat is fijn.
   Het boek gaat met name over de ontwikkeling van het bedrijf en omdat dat we 160 jaar moeten vertellen in ‘slechts’ 15.000 woorden hebben we keuzes moeten maken.
   Dat gezegd hebbende, ik zou u en andere ex-werknemers van Etna Breda, graag nog spreken. Want hoewel dit boek er nu is, mijn interesse voor de Etna blijft. Zeker omdat de vader van Chris Bodewes mijn overgrootvader is.
   Wellicht kunnen we ergens in de komende weken eens afspreken?
   Mijn email is info@stadsfotograafBreda.nl mocht u dat een leuk idee vinden.
   Hartelijke groeten,
   Jorgen Janssens
   Stadsfotograaf Breda

  2. Beste Jan, dan heeft u vast ook het artikel gelezen over de vele asbestslachtoffers. Mijn vader was daar werkzaam als jonge vent van 21 jaar, en is daar 11 jaar lang blootgesteld aan asbest! 1956-1967. Als gevolg daarvan is hij overleden aan een mesothelioom! Dit is een belangrijk onderdeel van deze geschiedenis. 160 jaar Etna wat ontzettend veel mensenlevens heeft geeist!
   Niemand die daar aan gedacht heeft?
   Er is ook aandacht besteed in het Asbestmagazine.
   Ter nagedachtenis aan mijn vader en de vele andere asbestslachtoffers waarvan de meeste niet eens wisten waaraan ze vaak erg jong aan overleden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *